• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Lingewaard Doet

De gemeente Lingewaard stimuleert initiatieven van inwoners die de leefbaarheid binnen de gemeente verbeteren. In 2021 zijn de kernen Gendt, Bemmel, Haalderen, Angeren en Ressen aan de beurt.


Geld inzamelen voor initiatieven in uw buurt via Lingewaard Doet 
Elk huisadres in genoemde kernen ontvangt rond 18 mei 2021 een cheque van € 10. Op de website van Lingewaard Doet kunnen bewoners deze cheque activeren en vervolgens doneren aan de initiatieven die zij willen steunen. Als het initiatief het totale bedrag aan geld heeft verzameld, keert Lingewaard Doet het bedrag uit aan de initiatiefnemer. Daarna kan de initiatiefnemer aan de slag met de uitvoering!


Hoe kunt u uw initiatief aanmelden? 
Via de website Lingewaard Doet kunt u uw initiatief aanmelden. Dat kunnen sociale initiatieven zijn, maar ook initiatieven die bijvoorbeeld de verkeersveiligheid in de wijk verbeteren. Uw initiatief moet voor de inwoners van uw dorp of wijk zijn.


Kent u inwoners met een initiatief? 
Stel ze op de hoogte van Lingewaard Doet of misschien heeft u zelf een initiatief die Gendt,  Angeren, Bemmel, Haalderen of Ressen een stukje mooier maakt.


De resultaten kunt u op de website bekijken
Alle kernen hebben inmiddels al een keer kennis gemaakt met Lingewaard Doet. De resultaten kunt u op de website bekijken. De komende weken komt er meer informatie via Het Gemeentenieuws en de Facebookpagina van gemeente Lingewaard. Hou deze in de gaten. U mag uiteraard de informatie over Lingewaard Doet via uw eigen website en Facebookpagina delen.


Heeft u nog vragen of een initiatief? 
Neem dan contact op met gebiedscoördinator. Dat kan via de mail: regisseur@lingewaarddoet.nl of telefonisch: 026-3260111 (algemeen nummer).

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet