• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Burendag 2021

Op zaterdag 25 september vierden we in Nederland de Nationale Burendag en zo ook in Gendt

Op zaterdag 25 september was de nationale burendag in Nederland. Onze collega's Daniëlle Menting en Dineke Obdam bezochten namens onze organisatie diverse locaties.

15de keer burendag bij Huis te Gendt
Bij Huis te Gendt werd voor de 15de keer burendag gevierd. Met een trompetserenade werden de deelnemers door Brenda, dochter van een van de bewoners en lid van de schutterij, naar de partytenten geleid. Daar was het al gauw een gezellig samenzijn doordat iedereen elkaar weer (na lange tijd) zag. Met een lekker stuk taart en een kop koffie of thee zaten de bewoners in groepjes bij elkaar en werden er dia’s vertoond op een groot scherm van de geschiedenis van 15 jaar burendag bij Huis te Gendt. De burendag had zelfs een record van 32 deelnemers!

Burendag in de Burchtgraafstraat
In de Burchtgraafstraat vierden ze voor de 5de keer burendag. Sinds de bouw is deze traditie in ere gehouden. De bewoners van de huur- en koopwoningen kwamen samen bijeen om de 'slimste mens' quiz te spelen. Met Jan van Deelen als quizmaster was succes verzekerd! Veel grappen vlogen over en weer én complimenten voor de organisatie. In de avond werd er pizza gegeten van de locale pizzeria, er was dus aan alles gedacht.  

Voor de eerste keer burendag in de Julianastraat 
In de Julianastraat vierden ze voor de eerste keer burendag, en dat was zeker niet de laatste keer. In de binnentuin stond een partytent. Er was een bingo georganiseerd maar er werd ook gesjoeld en gekaart. Het was enorm gezellig en het gelach was tot ver te horen. Met de nieuw geplaatste bloembakken én het mooie weer kon de dag niet meer stuk. 

Burendag in de Schoutstraat 
Op zaterdag 2 oktober aanstaande zal in de Schoutstraat bij de seniorenwoningen de burendag nog eens dunnetjes worden overgedaan.

Een verlate burendag op 23 oktober
De senioren van het Hof van Breunissen, Villa Bloem, Villa Kattenberg, Eliza’s Hof en de Europalaan zullen burendag een maand later vieren. De organisatie is druk met de organisatie om de burendag op 23 oktober te kunnen vieren. De organisatie zal de bewoners hierover een bericht sturen.  

 

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet