• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Staatsliedenpark

De 92 huurwoningen in de Staatsliedenbuurt (Staatsliedenpark) (Schoolstraat, Van Limburg Stirumstraat en de Bernhardstraat) in Gendt voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. WOONstichting Gendt besloot in 2019 deze verouderde huurwoningen te slopen en te vervangen voor nieuwbouw.

Voor het maken van het stedenbouwkundig plan, maar ook de uitvoering van de sloop, de bouw én de inrichting van het openbaar gebied selecteerden wij de firma Van Wijnen.

Het plan

In het nieuwe plan komen 121 huur- en koopwoningen. 92 huurwoningen die wij gaan verhuren én 29 koopwoningen die Van Wijnen verkoopt. Er komen  verschillende soorten woningen: appartementen, zorgstudio’s voor het Zorgwiel en rijwoningen. Daarmee komen er betaalbare huurwoningen, afgestemd op de grootte van huishoudens én kunnen huurders doorstromen naar een passende woning.

Sloop, bouwrijp maken en bouw

De sloop van de oude woningen was in maart 2023 klaar. Daarna is het terrein bouwrijp gemaakt. Dat wil zeggen: klaargemaakt om met de bouw te starten. 

In mei 2023 begon Van Wijnen met de bouw van de huurappartementen. En in maart 2024 werden de eerste delen van de eengezinswoningen naar de bouw gebracht én geplaatst. De eerste huurwoningen levert Van Wijnen waarschijnlijk tussen mei en oktober 2024 op. 

Woningen toegewezen

Rond de zomer van 2023 hebben alle woningen op Entree gestaan. Alle woningen zijn in de maanden daarna toegewezen aan huurders. 

Informatieavonden

Voor deze nieuwe huurder oragniseerden we informatiebijeenkomsten.

Veel gestelde vragen van nieuwe huurders

Tijdens de informatieavonden, maar ook daarna hebben we verschillende vragen gekregen. We hebben de antwoorden voor de nieuwe huurders van de appartementen en de eengezinswoningen op een rij gezet: 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Naam appartementengebouwen

Tijdens de informatiebijeenkomsten vroegen wij de bewoners van de appartementen mee te denken over de namen van de twee gebouwen. We kregen mooie inzendingen. De keus is gevallen op:

Meer weten?

Op de projectwebsite van Van Wijnen kunt u woningtypes en plattegronden bekijken. Daarnaast vindt u op deze website de presentaties en vragen en antwoorden van de bewonersbijeenkomsten en de nieuwsberichten over het project. 

StaatsliedenPark in Gendt - van Wijnen

 

Webdesign: De Geus Internet