• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Regels woningtoewijzing

Via het regionale woonruimteverdeelsysteem van Entree kunt u zoeken naar een huurwoning in de gemeenten Wijchen, Beuningen, Nijmegen, Millingen aan de Rijn, Didam, Angerlo, Doesburg, Rheden, Rozendaal, Arnhem, Renkum, Over-Betuwe, Lingewaard, Duiven, Westervoort en Zevenaar.
 
Woningen die vrijkomen worden dagelijks aangeboden via de website entree.nu.
 
Hoe schrijft u zich in?
U kunt zich inschrijven (registeren) via entree.nu. Met uw inschrijving kunt u reageren op alle woningen die door alle aangesloten woningcorporaties dagelijks worden aangeboden. Het is niet nodig om u bij meerdere woningcorporaties in de regio’s van Arnhem en Nijmegen in te schrijven.
 
Als u zich inschrijft als woningzoekende:
  • bent u starter als u geen zelfstandige woonruimte leeg achterlaat. Vanaf de inschrijfdatum start uw meettijd als starter;
  • bent u doorstromer als u bij verhuizing een zelfstandige woning in Nederland achterlaat. De datum waarop u bij de gemeente als bewoner van uw huidige woning bent geregistreerd (uw woonduur) is uw meettijd. Dit geldt voor zowel doorstromers binnen de KAN regio als daarbuiten.
De meettijd is uw inschrijvingstijd of woonduur. De meettijd bepaalt de volgorde van woningzoekenden die op een woning gereageerd hebben. Hoe langer uw meettijd, hoe groter de kans op een woning. Wilt u meer weten? Op de website van Entree kunt u lezen hoe het woonruimteverdeelsysteem werkt. 

 

Uw inschrijving / registratie

Het kan zijn dat er jaren verstrijken tussen het moment dat u zich registreerd als woningzoekenden en het moment van u écht op zoek gaat naar een woning. Op het moment dat u actief op zoek gaat naar een woning is het van groot belang dat u zorgt dat de gegevens van uw inschrijving up-to-date zijn. In het Entree systeem kunt u de meeste gegevens zelf wijzigen. Controleer uw contact-, gezins- en inkomensgegevens. U dient uw gezamenlijke (bruto) verzamelinkomen per jaar in te vullen.
 
Een woning zoeken
Na een registratie kunt u eenvoudig reageren op alle woningen die worden aangeboden. Het is mogelijk op basis van uw voorkeur een woonwens aan te maken. Als er een woning wordt aangeboden die aan uw woonwens voldoet dan ontvangt u daarvan een email. 
 
Voorwaarden
Indien er voorwaarden worden vermeld bij een advertentie, dient u hieraan te voldoen om in aanmerking te komen voor de woning. Voorwaarden kunnen zijn leeftijd, inkomen en huishoudgrootte. 
 
Woningen verdelen
Na het sluiten van de reactietermijn wordt, op basis van de binnengekomen reacties, een kandidatenlijst opgesteld. De persoon met de langste meettijd wordt uitgenodigd voor een intakegesprek. Hierbij dient in alle gevallen de volgende documenten te worden overlegd:
Verantwoording
Wanneer u geen bericht krijgt kunt u ervan uit gaan dat u op dat moment niet geselecteerd bent voor de woning(en) van uw keuze. De reden kan zijn dat anderen een langere meettijd hadden opgebouwd of dat u niet voldeed aan de voorwaarden bij de advertentie.

 

Webdesign: De Geus Internet