• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuwsartikelen

Eerste bewoners Staatsliedenpark kregen hun sleutel!

Geplaatst op

Vandaag kregen meneer en mevrouw Dorland de sleutel van hun nieuwe appartement in het Staatsliedenpark. Zij zijn daarmee de eerste huurders van een compleet vernieuwde wijk in Gendt. Het was een feestelijk moment! “We wonen al 45 jaar met veel plezier in Gendt. Fijn dat ons hopelijk laatste huis ook in Gendt staat. Een hele mooie plek om samen oud te worden!” mevrouw Dorland-Oude Elferink. Hie

Lees meer »

Update over brand in de wijk de Dries

Geplaatst op

Van donderdag 2 op vrijdag 3 mei was er een grote woning brand in de de wijk de Dries. Hierbij is Berkhof 29 volledig uitgebrand en zijn ook de naastgelegen woningen flink beschadigd. Bewoners en omwonenden zijn flink geschrokken. Wij uiteraard ook. In dit bericht praten we u bij en vertellen we u wat we gaan doen de komende tijd.

Lees meer »

Even terugblikken op WOONstichting Gendt in 2023

Geplaatst op

Een jaar vliegt vaak voorbij, maar er gebeurt veel. Daarom is het goed om zo af en toe eens even terug te kijken. Want wat sprong er in 2023 echt uit? Dat laten we u graag zien in deze tijdlijn en met een aantal feiten en cijfers. Voor de officiële en uitgebreide terugblik maken we een jaarverslag. Zodra deze klaar én goedgekeurd is kunt u die lezen op de pagina Documenten. W

Lees meer »

Betaal geen onnodige kosten voor een cursus om sneller een woning te krijgen!

Geplaatst op

De website www.destapnaarhuren.nl biedt tegen betaling van 1500 euro een cursus aan waarbij u zou kunnen leren om binnen enkele maanden een sociale huurwoning te kunnen krijgen. In de media was vorige week ook aandacht voor dit ‘aanbod’. Er lijkt sprake te zijn van slimme marketing waarbij misbruik wordt gemaakt van de woningnood. We

Lees meer »

Nieuwe huurprijzen per 1 juli 2024

Geplaatst op

De huurprijs van (bijna) alle huurwoningen in Nederland verandert jaarlijks per 1 juli. Dit geldt ook voor de woningen van WOONstichting Gendt. De minister bepaalt elk jaar de grenzen en de voorwaarden van de huuraanpassing. U krijgt rond 24 april een e-mail of brief met de huuraanpassing We sturen al onze huurders een e-mail of brief met de huuraanpassing.

Lees meer »

Eerste delen van de eengezinswoningen geplaatst in het Staatsliedenpark

Geplaatst op

Er was tot eergisteren nog weinig te zien van de eengezinswoningen in het Staatsliedenpark. Maar daar komt nu snel verandering in. De woningen komen namelijk in delen uit de fabriek van Fijn Wonen. En de eerste delen staan inmiddels. Mooi om te zien hoe de buurt steeds meer vorm krijgt. Nog even wachten en dan krijgen de eerste huurders hun sleutel!

Lees meer »

Aan de slag in uw tuin? Dan is dit goed om te weten!

Geplaatst op

Soms stellen huurders ons vragen over de inrichting van hun tuin. Goed om te weten is dat wij als verhuurder niet gaan over hoe u uw tuin inricht. Dat bent u zelf. Dus, staat er bijvoorbeeld een boom in uw tuin staat die u weg wilt hebben? Dan kunt u deze op eigen initiatief kappen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u hiervoor, als dat nodig is, een vergunning van de gemeente heeft.

Lees meer »

We gaan komende tijd dakgoten schoonmaken

Geplaatst op

In februari gaat Firma Bosman voor ons dakgoten reinigen van een flink aantal woningen. Dit is onderhoud wat eens in de zoveel tijd moet gebeuren. Dit keer zijn woningen in de onderstaande straten aan de beurt. Woont u in één van deze straten? Dan krijgt u waarschijnlijk deze week een brief van Firma Bosman, zodat u weet wanneer ze komen en of u bijvoorbeeld thuis moet zijn. B

Lees meer »

Ben Wouters wordt tijdelijk bestuurder van WOONstichting Gendt

Geplaatst op

Waarschijnlijk weet u al dat onze directeur-bestuurder, Germa Knuver, vanaf 1 februari een nieuwe uitdaging aangaat bij een andere woningcorporatie. Als tijdelijke opvolger hebben we - na overleg met het managementteam, de personeelsvertegenwoordiging en Huurders Vereniging Gendt - Ben Wouters aangesteld als interim-bestuurder. Ben staat bekend als een zeer ervaren en integere bestuurder.

Lees meer »

Nieuwe appartementengebouwen Staatsliedenpark heten De Klaproos en De Korenbloem

Geplaatst op

De nieuwe huurders van de appartementen in het Staatsliedenpark hebben meegedacht over een naam voor beide gebouwen. We kregen een aantal mooie voorstellen binnen. Daarvan hebben we drie opties aan de bewoners voorgelegd, met de vraag welke zij het beste vonden. De mooie inzending van mevrouw Stoffels kwam daarbij als winnaar uit de bus! De nieuwe namen zijn De Klaproos en De Korenbloem.

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet