• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Burendag 2022 met nat weer en warme sfeer

Burendag is de dag waarop een buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en|of voor de buurt. Op de 4e zaterdag in september wordt burendag gevierd. Soms kiezen buurten ervoor om het eerder of later te vieren. Dit jaar was het voor het eerst na de Corona pandemie dat we weer 'ouderwets' burendag konden vieren. Op maar liefst zes plaatsen in Gendt werd Burendag gevierd. Het herftachtige weer kon de pret niet drukken en overal was de sfeer warm.   

Op 24 september vierde Huis te Gendt voor de 16e keer burendag met een groot gezelschap in een enorme partytent. Alle bewoners waren blij elkaar weer te zien. Met een enorme slagroomtaart begon de dag goed. Een mooie opbergkist voor de enorme partytent werd getimmerd als activiteit. Aan het eind was er van de friettent voor iedereen wat te eten. 

In de Burchtgraafstraat was het dubbel feest. Naast de burendag werd gevierd dat Jan en Annie Lubberink 50 jaar getrouwd zijn. Naast de feestelijkheden en de quiz werd ook even stilgestaan bij het overlijden van Jan van Deelen.  

In het Hof van Breunissen was een groot gezelschap aanwezig. De organisatie had gezorgd dat ook “de buren” van het Hof van Breunissen aanwezig konden zijn. Zo werd met Villa Bloem, Elisa’s Hof, Villa Kattenberg, Europalaan en de bewoners van het Hof van Breunissen met 80 deelnemende adressen burendag gevierd. Het sfeer verhogende optreden van zanger Hugo Peeters zorgde ervoor dat de lach niet meer van de gezichten van alle bewoners af kwam.   

In de gemeenschappelijke tuin van de Julianastraat kwamen de bewoners samen met een aantal leuke spelletjes waaronder een bingo. Gezamenlijk werden de plantenbakken gevuld en de maaltijd genuttigd. Ook hier was er een gezellige sfeer.  

De Schoutstraat vierde al op 3 september j.l. burendag.   

In de buurt rondom de speeltuin van de Hendrik Braamstraat wordt op 1 oktober burendag gevierd met een groots buurtfeest. 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet