• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Digitale bijeenkomst Staatsliedenbuurt | 9 februari 2021

Digitale bijeenkomst Staatsliedenbuurt

Op dinsdag 9 februari jl. vond een participatie bijeenkomst plaats met huurders en omwonenden van de Staatsliedenbuurt. Door de geldende coronamaatregelen was een fysieke bijeenkomst niet mogelijk en werd er voor een digitale sessie gekozen. De deelnemers konden via de chatfunctie hun vragen stellen, deze werden door directeur-bestuurder Germa Knuver of projectmanager Cor van Beers in de uitzending beantwoord. Door een Powerpresentatie werd de tijdsplanning doorgenomen, zodat er duidelijkheid is wanneer er bijvoorbeeld gestart wordt met slopen en bouwen. De betrokkenen zullen een stem hebben in het kiezen van het winnende ontwerp, kijkende naar de haalbaarheid en het financiële plaatje. 

Via de chat kwamen uiteenlopende vragen binnen over onder andere duurzaamheid. De nieuwe woningen zullen van het gas af zijn en er wordt gekeken naar juiste manieren om duurzame woningen te bouwen die toekomstbestendig zijn.


Input gevraagd

Om de dialoog met de huurders en omwonenden aan te gaan, konden de deelnemers via het programma Menti.com, hun voorkeuren kenbaar maken. Door middel van open vragen die werden gesteld kregen wij hiermee een overzicht van de wensen. De vraag “Wat ziet u graag terug in de nieuwe wijk?” werd meerdere malen beantwoord met veel groen, uitlaatplek voor honden en ruime, goede parkeergelegenheid.

Op het gebied van de woningen werd de voorkeur uitgesproken voor betaalbare, ruime eengezinswoningen, en voldoende mogelijkheden voor starters op de woningmarkt. Ook werd er gevraagd om speelruimte voor kinderen, in de vorm van een voetbalveldje,  speeltuin of skatebaan. Qua bouwontwerp werden voorbeelden genoemd zoals de Burchtgraafstraat, laagbouw, en een grote tuin.

Op het gebied van inrichting werden autoluw, snelheidsbeperkende maatregelen en niet te smalle straten genoemd.

Wij zijn blij dat de deelnemers tijd hebben gemaakt om deel te nemen en hun wensen aan ons kenbaar te maken. De resultaten van de vragen worden gebundeld en meegenomen in het ontwerp van de nieuwe wijk.

Indien u geïnteresseerd bent kunt u hier de getoonde presentatie teruglezen of onderstaand filmpje bekijken.

 

 

 

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet