• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Intentieovereenkomst werving Vila Ganita en de bibliotheek

WOONstichting Gendt tekent intentieovereenkomst voor de werving van Vila Ganita en de bibliotheek


WOONstichting Gendt en de gemeente zijn al geruime tijd met elkaar in overleg over een nieuwe bestemming voor de locaties van de Bibliotheek aan de Schoolstraat 2 in Gendt en Villa Ganita aan de Nijmeegsestraat 19 in Gendt. 

In de afgelopen periode hebben beide partijen hiervoor een intentie overeenkomst getekend die voorziet in de realisatie van appartementen voor één- en tweepersoons huishoudens verdeeld over beide locaties. 

Het gebouw van de bibliotheek zal volledig worden gesloopt en op deze locatie wordt nieuwbouw gerealiseerd. Het gaat om 12 appartementen. De huidige boomgaard aan de zijde van de Dorpstraat blijft volledig gehandhaafd. 

In Villa Ganita worden circa 7 appartementen gerealiseerd. Het monumentale gebouw wordt hiervoor gerenoveerd waarbij alle belangrijke monumentale elementen in tact zullen blijven. WOONstichting Gendt heeft hiervoor een architect in handen genomen die zeer ruime ervaring heeft met de herstructurering van monumentale panden. 

Om het aanzicht van de monumentale villa te versterken wordt de naastgelegen vrijstaande woning gesloopt en zal hiervoor een Koetshuis met een monumentale uitstraling verschijnen.. Het Koetshuis vormt de verbinding tussen de monumentale villa en de appartementen die op het naastgelegen braak gelegen kavel worden ontwikkeld. De plannen hiervoor zijn cirva tien jaar geleden geschetst en worden nu in combinatie met de villa haalbaar gemaakt. 

De gemeente is in overleg met de huidige gebruikers over nieuwe huisvesting.

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet