• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Kinderzwerfboeken kastje

Dat lezen leuk en leerzaam is wisten we uiteraard al en zou voor ieder kind mogelijk moeten zijn!

Maar helaas is dit niet het geval en zijn boeken niet voor alle kinderen voldoende bereikbaar. Lezen vergroot het taalkundig inzicht van kinderen en verbetert het toekomstperspectief. Daarom hangt er een Kinderzwerfboekenkastje aan de gevel van het kantoor van WOONstichting Gendt  aan de Dorpstraat 48. Het kastje heeft de naam  “Prinses Laurentien” en is voorzien van een mooi Koninklijk oranje dakje. 

 

Wat is het doel en hoe werkt dit?

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, in de trein maar nu ook bij ons in het kinderzwerfboekenkastje.

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: NEEM ME MEE!

Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat je het dan wel weer zwerven? Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op de website van kinderzwerfboek (www.kinderzwerfboek.nl) krijg je een mailtje en weet je waar het boek is.  Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Heel veel leesplezier gewenst en laat het boek lekker zwerven!

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet