• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Ondertekening huurovereenkomst ZorgWiel en WOONstichting Gendt

Feestelijke ondertekening huurovereenkomst ZorgWiel en WOONstichting Gendt

Op donderdag 1 december ondertekende Stichting ZorgWiel* de huurovereenkomst met WOONstichting Gendt van het nieuwe wooncomplex in het StaatsliedenPark voor de woongroep Ganzenvlucht.

Nieuwe huisvesting zorggroep Ganzenvlucht 
Stichting ZorgWiel was op zoek naar passende, eigentijdse huisvesting voor de woongroep Ganzenvlucht. Nadat een van de bewoners contact had gelegd met de gemeente ging het balletje rollen. WOONstichting Gendt is met ZorgWiel in gesprek gegaan over de mogelijkheden om de woongroep te huisvesten in het nieuw te bouwen Staatsliedenpark. Een van de appartementengebouwen is aangepast aan de wensen van ZorgWiel. Er worden 14 appartementen voor bewoners gerealiseerd. De verwachte oplevering is in 2024. 

Gaat WOONstichting Gendt nog meer nieuwbouw realiseren? 
WOONstichting Gendt heeft de intentie om in het plan Vleumingen 2 voor andere woningzoekenden appartementen toe te voegen. We zijn hierover in gesprek met de ontwikkelaar. We verwachten in Vleumingen 2 minimaal 23 appartementen te gaan bouwen. 

Feestelijke ondertekening 
De ondertekening had een extra feestelijk tintje omdat zorggroep Ganzenvlucht op 1 december 6 jaar bestaat.  De ondertekening vond plaats in het karakteristieke pand waar de zorggroep nu woont, in bijzijn van bewoners en ouders. Na een kort praatje werd de huurovereenkomst ondertekend door Germa Knuver, directeur-bestuurder van WOONstichting Gendt en Sandra Simons, directeur Stichting ZorgWiel. Daarna was er tijd voor een taartje en een gezellig samenzijn met bewoners en andere aanwezigen. De bewoners zijn erg enthousiast en al volop bezig met het dromen over de nieuwe plek waar zij straks gaan wonen. WOONstichting Gendt is blij met de komst van de woongroep naar het StaatsliedenPark.


*
Stichting ZorgWiel biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Dat gebeurt in kleinschalige woon- en zorgprojecten. Ganzenvlucht is een van deze woonhuizen en biedt onderdak aan (jong) volwassenen in het centrum van Gendt. Stichting ZorgWiel huurt van WOONstichting Gendt ook de Strang in Gendt.


Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet