• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Op bezoek bij.... Mevrouw Driessen (Huis te Gendt)

Germa Knuver bezoekt met regelmaat een van onze huurders. Op 18 januari ging zij samen met Rob Kwaaitaal (manager Wonen en Vastgoed) op bezoek bij mevrouw Driessen. Mevrouw Driessen is in 1976 in een hoekwoning op Huis te Gendt komen wonen. Zij is de eerste bewoner van deze woning!

Mevrouw Driessen is geboren en opgegroeid in Gendt. In de oorlog heeft zij moeten evacueren naar de achterhoek. Zij heeft daar toen een lange voettocht voor moeten af leggen. Maar dankzij de boeren in de achterhoek is zij niets tekort gekomen tijdens de hongerwinter.

Daarna heeft zij een tijd in Alkmaar gewoond waar zij als verkoopster werkte in een modezaak. Omdat het niet goed ging met haar moeder is ze in 1976 terug gekomen naar Gendt om hier voor haar moeder te zorgen. Zij hebben toen 17 jaar samengewoond in de  woning op Huis te Gendt. Sinds het overlijden van haar moeder woont ze er alleen.

Mevrouw Driessen woont met veel plezier op Huis te Gendt. Er is in de loop van de jaren wel heel veel veranderd. Toen de woningen net gebouwd waren was er meer contact tussen de bewoners. Dat is nu minder. Zij is blij met het mooie uitzicht op de dijk.

Haar familie woont allemaal ver weg. Als ze hulp nodig heeft dan zijn er gelukkig kennissen die haar kunnen helpen. Bijvoorbeeld als er iets met de computer geregeld of aangevraagd moet worden.

Leuk om te zien hoe Mevrouw Driessen woont en te horen wat zij allemaal heeft meegemaakt. Bij het afscheid kreeg Germa nog de complimenten over haar kledingstijl. Toch mooi van iemand die in de mode heeft gewerkt!

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet