• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Update over brand in de wijk de Dries

Begin mei was er een grote woningbrand in de wijk de Dries. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en zijn we druk bezig met plannen voor herstel. In dit bericht praten we u bij.  

Politieonderzoek loopt nog

De politie heeft onderzoek gedaan in de woning naar de oorzaak van de brand. Op dit moment hebben wij nog geen resultaten van dit onderzoek ontvangen.  

Herstel kost tijd

Een uitgebrande woning is helaas niet snel hersteld. Er moet veel gebeuren, daarom werken we met een team van specialisten aan een plan. We bekijken of we de woning op een veilige en goede manier terug kunnen bouwen. Kan dat niet? Dan bedenken we een andere oplossing. Hiervoor zijn we ook in overleg met de bewoners. Helaas kost dat veel tijd en we kunnen nu dus nog niet zeggen wanneer we dit hebben opgelost.  

Opvang voor directe buren

Ook het herstel van de naastgelegen woningen gaat een tijdje duren. Daarom hebben we voor de twee directe buren tijdelijk onderdak gevonden in Bemmel. We zijn met alle bewoners van het getroffen blok in gesprek over of ze hier willen blijven wonen of liever willen verhuizen.   

Onderzoek door Bouwhulpgroep

Al voor de brand schakelden we de Bouwhulpgroep in om samen met ons te kijken naar hoe we de Dries klaar voor de toekomst kunnen maken. Hoe zorgen we dat het prettig wonen is én blijft in de Dries? We zien namelijk dat de wijk én de woningen toe zijn aan verbetering. 

Bewonersbijeenkomst in het najaar 

In het najaar organiseren we een bewonersbijeenkomst voor de bewoners van de Dries. Tijdens deze bijeenkomst zullen we de resultaten van het onderzoek door de Bouwhulpgroep presenteren. En willen we graag met de bewoners in gesprek over de toekomst van de Dries. 

Heeft u nog vragen?   

Neem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. U kunt bellen via telefoonnummer 0481 42 43 83. Of een e-mail sturen naar [email protected]. 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet