• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuwsartikelen

Nieuwe appartementengebouwen Staatsliedenpark heten De Klaproos en De Korenbloem

Geplaatst op

De nieuwe huurders van de appartementen in het Staatsliedenpark hebben meegedacht over een naam voor beide gebouwen. We kregen een aantal mooie voorstellen binnen. Daarvan hebben we drie opties aan de bewoners voorgelegd, met de vraag welke zij het beste vonden. De mooie inzending van mevrouw Stoffels kwam daarbij als winnaar uit de bus! De nieuwe namen zijn De Klaproos en De Korenbloem.

Lees meer »

Directeur-bestuurder Germa Knuver vertrekt bij WOONstichting Gendt

Geplaatst op

Germa Knuver neemt afscheid als directeur-bestuurder van WOONstichting Gendt en maakt per 1 februari de overstap naar een andere woningcorporatie. Ze wordt de nieuwe directeur-bestuurder bij Destion in Noord-Limburg. Germa deelt haar gedachten over haar vertrek: “Onlangs heb ik laten weten dat ik WOONstichting Gendt per 1 februari 2024 ga verlaten. T

Lees meer »

Te Koop: Van Halstraat 2, Gendt (€ 335.000,- k.k.)

Geplaatst op

Hoekwoning met ruime tuin en berging. Vier slaapkamers. Energielabel C. Vraagprijs € 335.000,- k.k. Huurders van WOONstichting Gendt hebben tot met 31 december 2023 voorrang. Zij ontvangen 5% korting op de vraagprijs. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Bongers en Lemmens Makelaardij, 0880 555 666 en een bezichtiging plannen.

Lees meer »

Directeur-bestuurders van WOONstichting Gendt en Waardwonen besluiten om het formele fusieproces op te starten

Geplaatst op

De directeur-bestuurders van Waardwonen en WOONstichting Gendt hebben besloten om een formeel fusieproces op te starten. Dit besluit volgt na onafhankelijk onderzoek van Atrivé. Nog niet alles is in kannen en kruiken, maar het voornemen om te fuseren is er. Dat betekent dat we gaan kijken wat goed gaat in onze dienstverlening en wat we willen behouden, wat er anders of beter kan en hoe de fusie...

Lees meer »

Prestatieafspraken moeten leiden tot meer betaalbare huurwoningen

Geplaatst op

Maandag 4 december ondertekenden Huurdersbelang Lingewaard, woningcorporatie Waardwonen, WOONstichting Gendt, huurdersvereniging Gendt en de gemeente Lingewaard de prestatieafspraken voor 2024. Samen zetten de partijen zich in voor huurders en woningzoekenden. De prestatieafspraken vormen de basis voor de samenwerking tussen de verschillende partijen.

Lees meer »

Waarom wij bij 4 appartementen in het Staatsliedenpark om een motivatiebrief vroegen

Geplaatst op

In de Gelderlander van 28 november stond een interview met Nick. Hij kreeg een appartement in het Staatsliedenpark toegewezen, mede vanwege zijn goede motivatiebrief. Op de Gelderlander.nl lezen we veel reacties op het feit dat Nick een motivatiebrief moest schrijven. Wij leggen daarom graag uit waarom we voor 4 van de in totaal 36 appartementen kozen voor deze methode van toewijzen.

Lees meer »

RvC lid Jan Wezendonk koninklijk onderscheiden

Geplaatst op

Jan Wezendonk is, naast onze huurderscommissaris in de Raad van Commissarisen, directeur-bestuurder van Nationaal Fonds Kinderhulp. Vorige week nam hij daar na 28 jaar afscheid om met pensioen te gaan. Tijdens dit afscheid werd hij (tot zijn eigen grote verrassing) benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees meer »

Nieuwe bewoners appartementen Staatsliedenpark maken kennis met elkaar en WOONstichting Gendt

Geplaatst op

Donderdagavond 23 november organiseerde WOONstichting Gendt een informatiebijeenkomst voor de nieuwe huurders van de twee appartementencomplexen in het Staatsliedenpark. Maar liefst zo’n 60 nieuwe bewoners (van de 36 woningen) kwamen langs! Mooi om te zien dat, doordat de tafels waren ingedeeld per verdieping van appartementencomplex, de kennismaking met de nieuwe buren meteen begon. T

Lees meer »

Een groenere tuin zorgt voor minder wateroverlast (en heeft nog meer voordelen)

Geplaatst op

U merkt het vast zelf ook. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Denk aan enorme regenbuien, grote droogte en hitte. Hoeveel last we van de gevolgen hebben, hangt ook af van hoe we onze tuinen inrichten. Met meer groen kunnen we het veranderende klimaat beter aan! Zo kan in een groene tuin het water beter wegzakken. Dat voorkomt wateroverlast.

Lees meer »

Afspraken gemaakt over het delen van gegevens van kwetsbare personen

Geplaatst op

Kwetsbare personen zijn mensen die grip op hun leven (dreigen te) verliezen. Dit kan kort of langdurig zijn. Het Lokaal Zorg- en Veiligheid Netwerk (LZVN) wil zorgen dat deze mensen, met mogelijk hulp, weer hun eigen leven kunnen organiseren. In Lingewaard werken WOONstichting Gendt, Waardwonen, de zorgverlenende- en welzijnpartijen, de politie en de gemeente samen in het LZVN.

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet